Slagerij Buurman Vleesch & Vis

Slagerij Buurman Vleesch & Vis

Afbeelding

Worstmakerij

Beste worstmakerij Gelderland 2016 en 2017 →
Procinviekampioen Gelderland 2015 →

Onze modern ingerichte worstmakerij is een belangrijk onderdeel van ons bedrijf. Wekelijks maken wij vele soorten worsten en vleeswaren, die zeker het proeven waard zijn. Heerlijk voor de lunch of als snack.

90% van onze vleeswaren en worsten komen uit eigen worstmakerij. Doordat wij veel producten zelf maken kunnen wij onze producten bijvoorbeeld natriumarm of glutenarm aanbieden. In het assortiment vind je ook veel zoutarme kazen. Heb je een andere wens? Graag bespreken wij de mogelijkheden. Alle zoutarme producten worden vers voor jou ingevroren. Voor recepten en kooktips; kijk eens op www.zoutloos.com.

Specialiteiten

  • Gekookte ham
  • Achterham
  • Runderrookvlees
  • Boterhamworst
  • Zult
  • Bacon
  • Corned beef
  • Kookworst
  • Rolpens

Natriumarm

Per twee stuks verpakt
  • Rookvlees
  • Gebraden gehakt
  • Boterhamworst
  • Beenham
  • Casselerrib
  • Gebraden varkensfricandeau
  • Gebraden kalkoen
  • Leverworst
  • Balkenbrij (seizoen)
Per twee stuk verpakt
  • Slavinken
  • Gelderse schijven
  • Verse worst
  • Rookworst
  • Boerenroomschnitzel
  • Rundervink

Wild & gevogelte

Je kan bij ons het gehele jaar heerlijke wild- en gevogeltespecialiteiten bestellen.
Wij hebben maar een beperkt assortiment op voorraad. Voor speciale wensen, graag minimaal 5 dagen van te voren bestellen. Al ons wild en gevogelte komt van Poeliersbedrijf van Leeuwen.

TIP! Wildpeper

TIP! Konijnenbout

Reerug

Hertenbiefstuk

Wild zwijn

Eendenborstfilet

Tam konijn

Fazant

Hazenbout

Ons vleesch

Rundvlees

Ons rundvlees is afkomstig van VIT Twente, in Nederland opgegroei. Het vlees komt dan direct van de boer. Tijdens hun leven op de boerderij, draait het voor de runderen allemaal om goeie verzorging. Een respectvolle behandeling staat vooraan, ook in het slachthuis. Vakmensen zorgen voor een goed en hygiënisch proces. Dat is natuurlijk terug te merken in ons vlees. Wij adviseren, voor zover mogelijk, altijd een stuk vlees te nemen met een beetje vet, dan komt de smaak nog meer tot zijn recht.

  • Riblappen
  • Rib-eye
  • Minute-steak
  • Soepvlees
  • Biefstukreepjes in Provençaalse marinade
  • Runderrollade
  • Half-om-half rollade

Kalfsvlees

Wij leveren kalfsvlees van "goede komaf". Deze kalveren zijn afkomstig van familie Schoonhoven uit Beemterbroekland en worden geslacht bij Meijerink in Teuge. Wij kopen hele kalveren waarbij het dierenwelzijn, rust en vrijheid voor de kalveren voorop staat. Dit leidt tot topkwaliteit, smaakvol kalfsvlees en puur rosé vlees, dat wordt uitgesneden in eigen werkplaats. Hoewel wij een groot standaard assortiment aan kalfsvlees op voorraad hebben, is het verstandig om bijzondere kalfsvleesproducten van tevoren te bestellen.

Al ons kalfsvlees is naturel, gekruid of gemarineerd verkrijgbaar.

  • Kalfsoesters
  • Kalfsschnitzel
  • Kalfsfricandeau
  • Kalfsrollade
  • Kalfslever
  • Gevulde kalfsschnitzels
  • Gekruide kalfstournedos
  • Kalfszwezerik
  • Kalfstong
  • Kalfs rib-eye
  • Kalfsentrecôte
  • Kalfsrollade (rosé en braad)
  • Kalfsgehakt
  • Kalfsschenkel voor osso buco
  • Kalfslappen

Lamsvlees van "Enters Reggedal lam"

Puur Natuur, G'razend lekker lamsvlees.

Wist u al dat wij nu ook h'eerlijk lamsvlees verkopen van het “Enters Reggedal lam”. Voor de echte liefhebber en BBQ fanaten een stukje vlees wat niet mag ontbreken.
Dit lamsvlees is een h'eerlijk exclusief stukje vlees, met een lekkere zachte lamsvlees smaak. Het lam is geboren en opgegroeid in de vrije natuur van het Enters Reggedal. Zonder krachtvoer, antibiotica, bestrijdingsmiddelen, kunstmest ed. Erwin Maassen van der Brink, onze worstmaker, weidt circa 100 schapen weidt in het natuurgebied.

Het wordt door ons zelf in onze ambachtelijke slagerij verwerkt tot de lekkerste producten.

  • Lamsbout
  • Lamsworst
  • Lamsburger koteletten
  • Lamsrollade
  • Shoarma
  • Lamsstoofvlees

Al ons lamsvlees is naturel, gekruid en gemarineerd verkrijgbaar.

Tevens hebben wij Nieuw-Zeelands lamsvlees op voorraad.



Dry-aged vlees

In Nederland eten we vlees vaak te vers. Voor de echte smaakbeleving moet vlees – net zoals dat vroeger gebruikelijk was – enkele weken rijpen, bij voorkeur in het been. Dit rijpen gebeurde vroeger bij de boer in de schuur, maar tegenwoordig kunnen we dat doen in een speciale koelcel. En dit wordt dry-ageing genoemd.

In ons assortiment vindt u dry-aged kalfsvlees (kalfsribben) en lamsvlees van Hollandse ooilammeren.

Zeker het proeven waard!


Varkensvlees

De varkens voor onze varkensvleesspecialiteiten komen van Dijk 43 in Klarenbeek. Hier worden de varkens met de grootste zorg grootgebracht, zowel buiten als binnen. Met passie en toewijding worden de varkens grootgebracht, dat zorgt voor een goede kwalitiet. Na de slacht snijden wij het zelf uit. Uiteraard is in onze slagerij alles van het varken verkrijgbaar.


Kip

Onze kip komt voor 100% uit Nederland. Kip, gegarandeerd vrij van antibiotica en gevoed met 100% natuurlijk en vegetarisch voer. De kippen worden met zorg grootgebracht en dit zorgt voor hoogwaardige kwaliteit. Wij zijn er trots op dat we een stukje Nederland op uw tafel kunnen brengen, waar smaak, kwaliteit en duurzaamheid samen komen.



Carpacciorollade


Dry aged rundvlees